Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Μαθητές προχώρησαν σε απεργία πείνας


Απεργία πείνας άρχισαν 15 μαθητές από τους 45 του λυκείου Τσαριτσάνης Λάρισας, αντιδρώντας στη συνένωσή του.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου.

Σύμφωνα με σχετικό ψήφισμα που εξέδωσαν και μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα τους, που είναι η ανάκληση της απόφασης για κατάργηση του λυκείου Τσαριτσάνης - το μοναδικό λύκειο στο νομό Λάρισας που καταργείται - θα επιμείνουν σε άρνηση τροφής, από «αγνή αγάπη» για το σχολείο τους, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Το λύκειο στεγάζεται στην ιστορική «Οικονόμειο Σχολή», που είναι ένα από τα πρώτα σχολεία στη Θεσσαλία. Λειτουργεί από το 1670 και σε αυτήν δίδαξαν μεγάλες μορφές του Ελληνισμού, όπως ο Ευγένιος Βούλγαρης, ο Κωνσταντίνος Κούμας, ο Κων. Οικονόμος εξ Οικονόμων και άλλοι.

Οι μαθητές έχουν στήσει αντίσκηνο στο προαύλιο του λυκείου, όπου και δηλώνουν ότι θα παραμείνουν μέχρι να ικανοποιηθεί το αίτημα.
-------------
H Kυβέρνηση αρχίζει να ..θερίζει ότι έσπειρε με τη μόδα της απεργίας πείνας που θα λειτουργεί πλέον ως εργαλείο λίαν αποτελεσματικό για κάθε είδους νόμιμες ή μή νόμιμες διεκδικήσεις του κάθε μικρού ή μεγάλου συνόλου απεργών.
Υπατία..Τσαριτσάνη..αύριο κάπου αλλού..'ηταν να μην ανοίξει η όρεξη !και που να τρέχει η κ.Διαμαντοπούλου εκεί να τους παρακαλάει !

2 σχόλια:

  1. Συγκινητικό. Μπράβο στα παιδιά. Αυτά που δεν μπορούν να εκτιμήσουν οι πολιτικοί μας εκτιμώνται από τα παιδιά!!!!

    Δεν μπόρεσα ακόμα να καταλάβω σε τι αποσκοπούν οι συνενώσεις των σχολείων. Μα συγχωρείτε κύριοι από την παιδεία θα κάνετε περικοπές;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τα χαίρομαι τα παιδιά όταν διεκδικούν ότι έχει να κάνει με τη ζωή τους, τη μόρφωσή τους και διαφωνώ ''κάθετα και οριζόντια ''όχι με τα παιδιά αλλά με όλους όσοι τα χρησιμοποιούν ως μοχλό πίεσης όχι για το συγκεκριμένο θέμα που παλεύουν ,αλλά για σκοπιμότητες, ξέρεις ..κουκιά, πελατεία κομματική .Ήταν χάλια τα πράγματα ,τώρα θα επικρατήσει το απόλυτο μπάχαλο !

    ΑπάντησηΔιαγραφή